Sosyal Medya

Güncel

Yakalanan militan anlattı: IŞİD Türkiye’ye bayram geçişlerinde sızıyor

Tekirdağ’da yakalanan bir IŞİD’li örgütün Türkiye’ye militan sokmakta sıkıntı çektiğini, bu nedenle bayram geçişlerindeki yoğunluktan faydalanıldığını söyledi.



TekirdaÄŸ’da yakalanan bir IŞİD’li örgütün Türkiye’ye militan sokmakta sıkıntı çektiÄŸini, bu nedenle bayram geçiÅŸlerindeki yoÄŸunluktan faydalanıldığını söyledi.

Habertürk’ten Helin Åžahin’in haberine göre IŞİD’in Suriye’nin Azez kentindeki kampında tank bakımından sorumlu üyesi Abdurrahman A. TekirdaÄŸ’da yakalandıktan sonra verdiÄŸi ifadede örgütün Türkiye’ye militan sızdırma yöntemlerini anlattı.

Suriye’den kaçak olarak Türkiye’ye giren Abdurrahman A.’nın eylem için gönderildiÄŸi tespit edilirken, yakalandığı TekirdaÄŸ’da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye’ye nasıl girdiÄŸini anlatması istenen Abdurrahman A., ifadesinde ÅŸunları söyledi: “Kilis üzerinden sahte kimlikle 7 Temmuz’da Türkiye’ye girdim. KimliÄŸi bana Sadık Abut adlı biri hazırladı ve 700 dolar karşılığında verdi. Bir süre Gaziantep’te kaldım. Kız kardeÅŸim, IŞİD militanı olan Abdullatif A. ile evlidir. Dayımın oÄŸlu Abdullatif de örgüt saflarında savaşırken öldü. Babam Azez’de yaşıyor. Askerdeyken tank ÅŸoförlüğü yapmış. Åžu an IŞİD içinde tank ÅŸoförlüğü yapıp yapmadığını bilmiyorum.”

 

Sahte kimliklerle, bayram dönemlerinde

IŞİD’in son dönemde Türkiye’ye nasıl militan soktuÄŸunu da anlatan Abdurrahman A., ÅŸu bilgileri verdi: “Bayram günlerinde Türkiye’den Suriye’ye geçiÅŸler yoÄŸun olduÄŸu için bu yoÄŸunluktan faydalanan örgüt, baÅŸkalarına ait kimlik kartlarından yapılan sahte kimliklerle Türkiye’ye eylemci sokar. Ben Azez’de 1 yıl boyunca DEAÅž’ın cephede kullandığı araç ve tanklarının bakımını yapardım. Kod adının önünde ‘Ebu’ kelimesi bulunanlar örgütün silahlı kanadına mensuptur. Son günlerde örgüt Suriye’den Türkiye’ye militan sokmakta çok zorlanıyor. O yüzden bayram dönemlerinde yaÅŸanan yoÄŸunluk kullanılıyor. Benim Türkiye’de eylem yapmak gibi bir amacım yoktu.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.